Klubbkläder

Klubbkläder!
 
Vill du ha loggan på dina egna kläder så gör ett besök hos NTM i Älvsbyn.
Vill du ha en liten logga? (passar som brösttryck eller på en keps). Då swishar du 13kr till klubben eftersom vi har köpt in ett antal för att det blir lite billigare för dig. Resten betalar du till NTM.
 
Det är inte vinter än men mössor finns att köpa på träningskvällarna på klubben och färgerna är rosa, svart och marinblå. De kommer att kosta 100kr. 
 
Har du frågor? Kontakta gärna Anna Karlsson eller Camilla Lindkvist 


Agilitykurs & Träningskvällar

106005845_3521797357850969_231876351331161144_n

För anmälan -> Besök studiefrämjandets hemsida 

 

Temakväll 
 
Under sommaren 2020 kommer Älvsby BHK att anordna tematräningar med en ansvarig på plats som hjälper er inom olika grenar exempelvis bruks, rallylydnad och agility. Du som inte ännu är medlem i Älvsby BHK kan prova en gång därefter krävs medlemskap.
 
När? Varannan torsdag kl 18.30-20.30 sluttid kan varieras beroende på tema.
Var? Klubben i Brukte
Hur? Ansvarig som finns på plats och hjälper er med träningen. Tänk på att teman och ansvarig kan komma att ändras med tanke på rådande situation kring coronaviruset.
För vem? Alla hundraser och även blandraser från 4 månader. Nybörjare och erfarna hundägare i alla åldrar (Är du yngre än 12 år måste målsman följa med). Både för dig som medlem eller för dig som funderar på att bli medlem.
Kostnad? 100 kr som går till direkt till klubben. Swish eller jämna kontanter.
Anmälan? Ni anmäler er i inlägget på Facebook som den ansvarige lägger ut fredagen veckan innan träningstillfället. Inga anmälda = ingen träning. Ansvarig meddelar hur många platser det finns och när alla platser är upptagna. Skriv gärna om ni kan tänka er att hoppa in som reserv.
 
Är du inte medlem ännu behöver du ha en försäkring som täcker ifall olyckan är framme. Hunden ska vara vaccinerad enligt gällande bestämmelser och du ska kunna uppvisa medlemsnummer.
Har du frågor så kontakta gärna Anna Karlsson eller den som är ansvarig för tematräningen.
 
 
25/6 Tema: Rallylydnad
Ansvarig: Anna Karlsson
9/7 Tema: Agility
Ansvarig:
Camilla Lindkvist
och
Sara Andersson
23/7 Tema: Sök
Ansvarig:
Lillemor Ökvist
6/8 Tema: Lydnad
Ansvarig: Anna Karlsson
20/8 Tema: Spår
Ansvarig: Lillemor Ökvist
 
Då rådande omständigheter påverkar klubbens aktiviteter så måste vi tänka extra mycket på att hålla avstånd till varandra, att stanna hemma vid minsta symtom på förkylning och följer restriktionerna kring hur man får resa. Vi följer folkhälsomyndighetens, SKKs samt SBKs rekommendationer. Hoppas vi ses!


Uppdatering angående Covid-19

Här kommer lite ny information från SKK som gäller från och med 1 juni 2020. Läs gärna denna information hur viruset påverkar klubbverksamheten. 

https://www.skk.se/sv/skk-och-covid-19/installd-klubbverksamhet-under-var-och-sommar-2020/

 


Två kurser två helger i rad!

Nu ligger det ute två spännande kurser på studiefrämjandets hemsida öppen för anmälan! Det är en vardagslydnadskurs och en prova på-kurs. Klicka på länkarna nedan för att få mer information om kurserna samt för att anmäla sig. 

 

Prova på: 5/6, 6/6 & 7/6

101452445_3452036621493710_1160807708807397376_n

 

 

Vardagslydnad: 12/6, 13/6 & 14/6

100996781_3452026968161342_5656756771063070720_n


Det är hos ägaren det händer!

Det är hos ägaren det händer! 

 

Vill du få chansen att öka kontakten och stärka relationen mellan dig och din hund? Då kan denna eftermiddagsträff vara något för dig. 

 

Vi kommer att gå igenom och testa: 

Hur man kan leka tillsammans med hunden, leken i vardagen, olika aktiviteter och olika typer av belöningar. Hur man som ägare blir lite roligare helt enkelt. 

 

När? Torsdag 14/5 kl 18.30-20.30 

Var? Bilprovningen 

Ansvariga: Anna Karlsson & Carolina Lundberg 

Pris: 100kr swishas till klubben på plats på torsdag 

Anmälan: Först till kvarn Max 8st deltagare. Blir träffen full kan reserver tas emot. Anmälan görs i inlägget på Älvsby BHK (Facebook). Meddela om du blir sjuk så någon annan kan ta din plats. 

Tänk på: Hunden måste vara vaccinerad enligt gällande bestämmelser och du måste vara medlem i Älvsby BHK (medlemskort ska kunna visas upp). 

 

Ta med: Ett glatt humör, hunden, vatten till hunden och kanske dig själv, bästa leksaken/leksakerna, bästa godiset (är det plättar hunden kan göra vad som helst för, då tar du med det) och det näst bästa godiset. Vill man så kan man ta med eget fika. 

 

Obs! Då rådande omständigheter påverkar klubbens aktiviteter så måste vi tänka extra mycket på att hålla avstånd till varandra och att stanna hemma vid minsta symtom på förkylning. Vi följer folkhälsomyndighetens, SKKs samt SBKs rekommendationer. Hoppas vi ses! 


Öppenträning våren 2020

Hej!

Nu drar vi igång utomhussäsongen med en ny aktivitet för dig och din hund - Öppen träning!

När? På måndagar kl 18.30-19.30
Var? Skolgården Älvåkra / Klubben när den tinar fram.
Hur? Ansvarig som finns på plats ifall man har frågor eller behöver hjälp med något särskilt. Ibland har den ansvarige ett tema som man kan få lite extra hjälp med men alla hjälper varandra i träningen. Tänk på att teman och ansvarig kan komma att ändras med tanke på rådande situation kring coronaviruset.
För vem? Medlemmar i Älvsby BHK. Max 8-9 personer t.o.m 31/5. Fr.o.m 1/6 kan ev. fler personer delta beroende på folkhälsomyndighetens/skks/sbks restriktioner ang covid-19. 
Anmälan? Ni anmäler er i inlägget på Facebook som den ansvarige lägger ut tisdagen veckan innan träningstillfället. Anmälan ska göras senast söndagen före träningstillfället, inga anmälda = ingen träning. Ansvarig meddelar när alla platser är upptagna. Skriv gärna om ni kan tänka er att hoppa in som reserv. Hunden ska vara vaccinerad och försäkrad.

Datum:
4/5 Anna K - tema stadga och störning
‪11/5 Camilla - tema ev. agility / kontaktövningar ‬
18/5 Sara - tema inkallning och passivitet ‬
25/5 Lillemor - tema platsliggning‬
1/6 Anne-Lie ‬
8/6 Ungdomsgruppen‬
15/6 Ungdomsgruppen ‬


Information om vårens aktiviteter

Vi befinner oss i en period där coronaviruset har satt många käppar i hjulen för många och däribland för vår brukshundsklubbs aktiviter. Det är några aktiviteter som blivit inställda och några framflyttade (se mer under Kurser & Aktiviteter) till senare detta år, vi hoppas att vi kan genomföra dessa om läget förändrats. Vi i Älvsbyns Brukshundklubb följer folkhälsomyndighetens, SKKs samt SBKs direktiv i planeringen samt under genomförandet av aktiviteter. Styrelsen och grupperna i klubben har fått tänka om och tänka nytt och inom kort kommer bland annat några nya distanistansierande aktiviteter dyka upp i vår Facebookgrupp

Då direktiven vi följer ibland ändras kan klubben snabbast nå ut med aktuell information till medlemmarna via Facebook än här på hemsidan, därför ber vi er att hålla koll på klubbens grupp "Älvsby BHK som ni även hittar om ni följer länken ---> HÄR .


Pysselträff

Pysselträff (1)

 

Välkommen på pysselträff! Ett samarbete mellan Älvsbyns Brukshundklubb och Johannas Hem & Hobby. Vi pysslar, umgås och låter kreativiteten flöda. Temat är såklart hundpyssel men vill man pyssla annat så finns även den möjligheten. Fika kommer att finnas till försäljning och det finns även att köpa till mer pyssel som inte ingår i priset.

När? Söndag 5e april kl 15.00-19.00.
Var? Föreningslokalen på Forum (ingång vid bowlingen 1 trappa ner).
Pris? 250kr för medlemmar i Älvsbyns BHK. 300kr för övriga.
Ålder? Från 10 år (du ska själv kunna hantera tex limpistol).
Fika/kaffe/läsk finns att köpa.


Anmälan och frågor? Kontakta Anna Karlsson via Mail annaka2@live.se

 

Länk till evenemanget på facebook <---

 


Klubbkläder

Dags att skaffa klubbkläder! Sista dag för beställning 13 mars kl 23.59.

Ni medlemmar köper kläderna till självkostnadspris. Priserna är exklusive tryck. Trycket kommer att kosta mellan 50-200kr beroende på storleken på trycket, hur många tryck samt hur många beställningar som görs totalt. Trycket är SBKs logga samt ÄLVSBYN som klubbtillägg. Priset på kläderna kan även bli något lägre om vi är många som beställer. 

Vi tittar även på en hundförarväst som man kan beställa. Läs mer om västen här!  

Vid beställning var vänlig ange följande

Ditt namn:

Plagg: 

Ev färg på plagget: 

Ev modell på plagget: 

Storlek på plagget: 

Tryck: Brösttryck/Ryggtryck eller både bröst- & ryggtryck

Färg på tryck: Svart/Vit 

 


 

POWER FLEECE MED HUVA 

mh_660_petrol_man_f

Ytteryg 92% polyester 8% rayon
Data Mjuk skön bondad polyester 280g. OEKO-TEX
Färg Petrol • Unisex XXS-3XL

Pris: kommer inom kort. 


 

POWER FLEECE

 245_dam_gra_f

Ytteryg 100% polyester
Data Melerad single jersey bondad polyester 220g. OEKO-TEX
Färg Svart, Marin, Grå, Röd • Herr XS-3XL • Dam 34-44
OBS! Inga fickor vid sidorna! Perfekt att ha under träningsvästen. 
 
Pris: 390kr
JACKA 

621-99_F (1)

Vatten- och vindavvisande softshelljacka i stretch med TPU-membran i fin passform. Yttertyget är bondat med mesh. Modellen har fina präglade kläppar och metallöljetter under ärmarna för ökad andningsförmåga. Justerbara ärmslut och dragsko nedtill.

  • Material94% polyester, 6% elastan
  • StorlekarXS-S-M-L-XL-XXL

Pris: 650kr 


 

T-SHIRT HERR

102-93_F

T-shirt i silikontvättad single jersey. Figurnära modell med bandad halskrage.

Pris: kommer inom kort. 


 

T-SHIRT DAM 

103-44_F

T-shirt i silikontvättad single jersey. Figurnära dampassform med bandad halskrage.

Pris: kommer inom kort. 


Är du intresserad av att beställa eller har du frågor? Kontakta Anna Karlsson, annaka2@live.se eller skicka ett sms 0768808755.

 

 


Årsmötet 2020

Nu har klubben haft årsmöte och vi välkomnar Sara Andersson som ny suppleant i styrelsen samt Natalie Johansson till valberedningen. Vi vill tacka Felicia Lindkvist som har avsagt sig sin plats i valberedningen.

Vi vill även passa på att gratulera Moa Forsman & Loka till vandringspriset för bästa brukshund 2019 samt Anna Karlsson & Jara för bästa rallylydnadshund 2019. 

 

Nu ser vi i styrelsen fram mot ett nytt härligt år tillsammans med er medlemmar i Älvsbyns brukshundklubb! RSS